#3

DAWNCYCLE NODIGT UIT

 

Jens Dawn nodigt ook 2 geweldige organisaties uit voor een workshop rond letters en het boek.

 

(Hand)lettering workshop

Handlettering – wat??

Je ziet het tegenwoordig overal: in magazines, op ramen en zeker op sociale media. Het is – in tegenstelling tot wat je misschien zou denken – niet hetzelfde als kalligrafie. Bij handlettering teken je letters, terwijl bij kalligrafie alleen wordt geschreven.

 

Aan handlettering zijn geen grenzen, dat maakt het heel vrij en boeiend: verschillende letterstijlen combineren, illustraties toevoegen, of juist heel gedetailleerd puntjes tekenen.

 

Bij de workshop stappen we na een korte introductie al snel over naar zelf tekenen. Zonder computer of ander duur materiaal. We maken alleen maar gebruik van potlood, gom, geodriehoek en calqueerpapier. Verschillende stijlen komen aan bod, zoals script (mijn favoriet!) en de klassieke schreefletter. Ook komt brushlettering aan bod, waarbij we gebruik maken van een penseelpen.

 

Er wordt eerst gefocust op verschillende stijlen en op het uitwerken van één woord. Daarna stappen we over op een volledige zin, uitspraak of quote. Met veel tips & tricks om de letters beter te vormen en een mooi geletterde quote te krijgen.

 

 

praktisch:

16 oktober 2016 van 10 tot 13u

prijs: 50 Euro per persoon

inschrijven via: hello@stormscreative.com

website Storms: www.stormscreative.com

BOEK ZOEKT KARAKTER

 

Met veel liefde voor papier & letters onderwierp Jens Dawn het dagboek aan nauwgezet onderzoek. Want wat is dat eigenlijk, een dagboek? Het begint als een boek of schrift met lege bladzijden, met maagdelijk wit papier. Maar al gauw krijgt het een naam. Een officiële titel. Met hoofdletter: Dagboek.

Er wordt een datum ingevuld. Soms volgt er een aanspreking (‘Lief dagboek’). Langzaam krijgt het dagboek karakter. Een eigen persoonlijkheid. De persoonlijkheid van de schrijver? Sommige dagboekschrijvers vertellen over hun dromen, hun ontmoetingen, hun wensen of hun dagelijkse maaltijd, anderen over de afstand die ze die dag hebben afgelegd – fysiek en/of geestelijk.

 

Voor iedereen behalve de schrijver blijft het dagboek uit het zicht. Het wordt verstopt, in een kast of een lade, onder een losse vloerplank of in een kluis. En niemand mag het lezen. Nooit. Of toch?

 

Jens Dawn bedacht en maakte veel diverse dagboeken. Hij experimenteerde met vorm en inhoud. De resultaten van zijn onderzoek kun je bekijken in het Letterenhuis; schrijversdagboeken uit de archieven van het Letterenhuis vullen die van Jens aan. Voor één keer kun je dan bladeren en lezen in andermans dagboek.

 

---

PRAKTISCH:

Opening: 6 oktober van 19u tot 21u

 

hierna open alle dagen

van 7 oktober tot 2 november 2016

van 10 tot 17 uur

(gesloten op 01.11)

 

Locatie: Het Letterenhuis

Minderbroedersrui 22

2000 Antwerpen

website

 

Facebook klik hier

 

Boekbinden met RE-DO

Tijdens de workshop ga je zoals RE-DO aan de slag met papieroverschotten en drukfouten van de drukkerij.

Je leert 2 boekbindtechnieken en tips waarbij je thuis verder kan experimenteren.

Je eindigt met 2 gebonden boeken die je mee naar huis mag nemen.

 

praktisch:

9 oktober 2016 van 13u —16u30

prijs: 55 Euro per persoon

inschrijven via: redo.information@gmail.com

meer info RE-DO: www.redopapers.com

met dank DOP platform, smARTbe en Letterenhuis voor de steun